Húsleves

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A húst megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük.

A zöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, és a levesbe tesszük (a krumplit, a hagymát és a karalábét egészben hagyjuk).

A fűszereket (szemes bors, fokhagyma) teatojásba rakjuk, és úgy engedjük a levesbe. A zellerzöldet is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval és a húsleveskockával.

A húslevest nagyon lassú tűzön kb. 2 órán keresztül főzzük.

Amikor minden megpuhult, a levest leszűrjük, és külön tálaljuk a főtt húst és a zöldségeket.

Sós vízben kifőzzük a csigatésztát, hozzáadjuk a leveshez, és friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeaprólék vagy egy egész csirke
  • 4 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 kis zellergumó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 burgonya
  • 1 kis fej karalábé
  • 2 levél kelkáposzta
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika 
  • só, egész bors ízlés szerint
  • 1 húsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kisebb csokor zellerlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csigatészta

Fotók