Húsleves
Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége
A húst megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük.
A zöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, és a levesbe tesszük (a krumplit, a hagymát és a karalábét egészben hagyjuk).
A fűszereket (szemes bors, fokhagyma) teatojásba rakjuk, és úgy engedjük a levesbe. A zellerzöldet is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval és a húsleveskockával.
A húslevest nagyon lassú tűzön kb. 2 órán keresztül főzzük.
Amikor minden megpuhult, a levest leszűrjük, és külön tálaljuk a főtt húst és a zöldségeket.
Sós vízben kifőzzük a csigatésztát, hozzáadjuk a leveshez, és friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Jó étvágyat!
Szóljon hozzá!
Hozzávalók
- 1 kg csirkeaprólék vagy egy egész csirke
- 4 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 burgonya
- 1 kis fej karalábé
- 2 levél kelkáposzta
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- só, egész bors ízlés szerint
- 1 húsleveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kisebb csokor zellerlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- csigatészta