Gulyásleves

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A húst megmossuk, megszárítjuk. A zsíros darabokat levágjuk róla, majd kisebb kockákra vágjuk. A hagymákat feldaraboljuk, és két evőkanálnyi zsiradékon közepes lángon üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor sót, borsot adunk hozzá, és másfél-két evőkanál pirospaprikát. Jól összekeverjük; apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot teszünk bele, és vízzel felöntjük. Amikor felforrt, őrölt köményt is szórunk bele, majd fedő alatt közepes lángon főzzük.

A megtisztított, felkockázott-karikázott burgonyát, a fehér- és sárgarépát később adjuk hozzá, majd mikor újra felforrt, sóval, borssal, egy csokor petrezselyemzöldjével ízesítjük.

Bő maréknyi tarhonyával, csipetketésztával tovább sűríthetjük.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 kg sertés lapocka vagy comb
  • 3 nagy sárgarépa
  • 1 nagy fehérrépa
  • 3-4 közepes burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél tv paprika
  • 1 paradicsom
  • só, bors, őrölt vagy egész kömény ízlés szerint
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • zsíradék
  • 1 marék tarhonya/1 tojásból készült csipetke (elhagyható)

Fotók