Gulyásleves
Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége
A húst megmossuk, megszárítjuk. A zsíros darabokat levágjuk róla, majd kisebb kockákra vágjuk. A hagymákat feldaraboljuk, és két evőkanálnyi zsiradékon közepes lángon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor sót, borsot adunk hozzá, és másfél-két evőkanál pirospaprikát. Jól összekeverjük; apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot teszünk bele, és vízzel felöntjük. Amikor felforrt, őrölt köményt is szórunk bele, majd fedő alatt közepes lángon főzzük.
A megtisztított, felkockázott-karikázott burgonyát, a fehér- és sárgarépát később adjuk hozzá, majd mikor újra felforrt, sóval, borssal, egy csokor petrezselyemzöldjével ízesítjük.
Bő maréknyi tarhonyával, csipetketésztával tovább sűríthetjük.
Jó étvágyat!
Szóljon hozzá!
Hozzávalók
- 1 kg sertés lapocka vagy comb
- 3 nagy sárgarépa
- 1 nagy fehérrépa
- 3-4 közepes burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél tv paprika
- 1 paradicsom
- só, bors, őrölt vagy egész kömény ízlés szerint
- 2 ek őrölt pirospaprika
- zsíradék
- 1 marék tarhonya/1 tojásból készült csipetke (elhagyható)