Gombapaprikás galuskával

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát, a pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk. Hozzáöntünk egy kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.

Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.

Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.

A galuskához felteszünk egy lábasban vizet forralni, az összetevőket pedig egy edénybe mérjük. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan kikeverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.

A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha kifőtt, leöblítjük-lecsöpögtetjük, és tálaljuk a gombapaprikással.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 500 g gomba
  • 1 ek étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 púpozott ek fűszerpaprika
  • 1 kkanál só
  • 4 ek víz
  • 210 g tejföl (20%-os)
  • 2 púpozott kk búzaliszt 

A galuskához:

  • 200 g búzaliszt
  • 2 tojás 
  • 120 ml víz
  • 2 csipet só

A főzéshez:

  • víz

Fotók