Gombapaprikás galuskával
Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége
A gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát, a pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk. Hozzáöntünk egy kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.
Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.
Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
A galuskához felteszünk egy lábasban vizet forralni, az összetevőket pedig egy edénybe mérjük. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan kikeverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha kifőtt, leöblítjük-lecsöpögtetjük, és tálaljuk a gombapaprikással.
Jó étvágyat!