Édes túrós sült palacsinta
Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége
A tésztához a tojásokat összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és teljesen simára keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet is. 10 percig állni hagyjuk.
A palacsintasütőt felforrósítjuk egy kávéskanálnyi olajjal, majd egy kisebb merőkanálnyi tésztát elterítünk a sütőben, megsütjük a palacsinta mindkét oldalát. A palacsintákat szépen egymásra tesszük.
A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, azután a túrót, a reszelt citrom héját, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, feltekerjük, és sorban egymás mellé helyezzük egy vajjal kikent hőálló sütőtálba.
Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és a palacsintákra locsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső fokozaton kb. 20 percig sütjük. Amikor az öntet picit megszilárdul és a palacsinták teteje aranybarna, akkor már kész is.
Porcukros tejföllel leöntve tálaljuk.
Jó étvágyat!