Édes túrós sült palacsinta

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A tésztához a tojásokat összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és teljesen simára keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet is. 10 percig állni hagyjuk.

A palacsintasütőt felforrósítjuk egy kávéskanálnyi olajjal, majd egy kisebb merőkanálnyi tésztát elterítünk a sütőben, megsütjük a palacsinta mindkét oldalát. A palacsintákat szépen egymásra tesszük.

A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, azután a túrót, a reszelt citrom héját, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, feltekerjük, és sorban egymás mellé helyezzük egy vajjal kikent hőálló sütőtálba.

Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és a palacsintákra locsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső fokozaton kb. 20 percig sütjük. Amikor az öntet picit megszilárdul és a palacsinták teteje aranybarna, akkor már kész is.

Porcukros tejföllel leöntve tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 5 púpozott ek liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só

A sütéshez:
  • 1 ek étolaj

A töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 ek puha vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

Az öntethez:
  • 1 tojás
  • 3 dkg porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Fotók