Csirkeraguleves

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A húst feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a fokhagymával együtt kevés étolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük. Borsozzuk, beletesszük a leveskockát, az ételízesítőt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt félkészre főzzük.

A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert felkarikázzuk, vagy kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Amikor megpuhult, felöntötjük megfelelő mennyiségű vízzel, és a végén bazsalikommal ízesítjük.

Levesbetétként cérnametéltet főzhetünk hozzá.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 húsleves kocka
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 szelet karalábé
  • 2 rózsa karfiol
  • bazsalikom
  • ízlés szerint zöldborsó

Fotók