Túrós rétes

Beküldte: Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság Komatál Közössége

 

A töltelékhez a túrót összekeverjük a  tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és egy kis pohár tejföllel.

Két réteslapot egymásra fektetünk egy konyharuhán. Az ecsetet olajba mártjuk, majd azt a lapok fölé tartva csepegtetünk rá. A tejfölt felhígítjuk vízzel, hogy az is csepegtethető legyen. A tölteléket egy kanállal egy csíkban a lap szélére halmozzuk.

A tepsit megkenjük olajjal, és beletesszük a feltekert rétest (óvatosan, hirtelen mozdulattal).

A műveletet még kétszer megismételjük.

Egy felvert tojással megkenjük a rudakat. 180 fokon addig sütjük, amíg picit megbarnul a teteje (20-25 perc). Még forrón megkenjük a maradék tejföllel.

Szeletelés után, tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 cs réteslap

A töltelékhez:
  • 75 dkg túró
  • 3 tojás
  • 3,5 ek cukor 
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek búzadara 
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)

A kenéshez: 
  • olaj
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • 1 db tojás

Fotók