Túrós rétes
Beküldte: Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság Komatál Közössége
A töltelékhez a túrót összekeverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és egy kis pohár tejföllel.
Két réteslapot egymásra fektetünk egy konyharuhán. Az ecsetet olajba mártjuk, majd azt a lapok fölé tartva csepegtetünk rá. A tejfölt felhígítjuk vízzel, hogy az is csepegtethető legyen. A tölteléket egy kanállal egy csíkban a lap szélére halmozzuk.
A tepsit megkenjük olajjal, és beletesszük a feltekert rétest (óvatosan, hirtelen mozdulattal).
A műveletet még kétszer megismételjük.
Egy felvert tojással megkenjük a rudakat. 180 fokon addig sütjük, amíg picit megbarnul a teteje (20-25 perc). Még forrón megkenjük a maradék tejföllel.
Szeletelés után, tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat!