Tejszínes csirkemell zöldséges rizzsel
Beküldte: Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság Komatál Közössége
A csirkemell filéket vékony szeletekre vágjuk, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazott hőálló üvegtálba helyezzük. 2,5 dl főzőtejszínbe belekeverünk egy evőkanál fűszerkeveréket (pl. só, bors, pirospaprika, majoranna, szárított petrezselyemzöld, lestyán). A fűszeres főzőtejszínt ráöntjük a húsra, 250 fokra előmelegített sütőben fedő alatt fél órán keresztül pároljuk-sütjük, majd a fedőt levéve a húsokat megforgatjuk, és további fél órát sütjük - a hőt 180 fokra mérsékelve.
A körethez felforralunk másfél liter sós vizet, és az átmosott-leszűrt rizst egy evőkanál étolajjal hozzáaadásával beletesszük. 15 perc forrást követően a rizst leszűrjük.
A vegyes zöldséget (ízlés szerint sárgarépa, zöldborsó, paszternák) kevés vízben csipet sóval megpároljuk, majd leszűrjük.
A rizst a zöldségkörettel összekeverjük.
Jó étvágyat!