Savanyú krumpileves

Beküldte: Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság Komatál Közössége

 

Egy fej vöröshagymát kevés zsiradékon megpárolunk, majd vízzel felengedjük, és az apróra vágott krumplit belehelyezzük. Őrölt borssal, sóval ízesítjük. A felaprított fokhagymát és a babérlevelet is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, majd a tejfölből, lisztből, és kevés őrölt paprikából habarást készítünk. Összeforraljuk és tálaljuk.

Szükség szerint egy kis ecettel fokozhatjuk a savanyú ízt.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors
  • 1-2 babérlevél
  • kk őrölt paprika
  • 10%-os ecet ízlés szerint

Fotók