Rántott sertés karaj burgonyapürével

Beküldte: Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság Komatál Közössége

 

A hússzeleteket két-három helyen a szélein bevágjuk, hogy sütés közben ne kunkorodjon fel, majd kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Zablisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában panírozzuk, bő olajban világos barnára sütjük.

A burgonyát megtisztítjuk a püréhez, és egyforma méretű kockákra vágjuk. Só hozzáaadásával lefedve főzzük. 

A megfőtt burgonyát leszűrjük, jó alaposan lecsepegtetjük, majd egy keverőtálba tesszük, és még forrón egy burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a puha vajat a forró tej felével. Egy kézi- vagy gépi habverővel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadunk még annyi tejet, amennyit a burgonya felvesz, közben sóval és szerecsendióval ízesítjük.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • szeletelt sertéskaraj
  • őrölt bors
  • zabliszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • étolaj

Burgonyapüréhez:
  • 1,5 kg burgonya
  • 400 ml forró tej
  • 50 g szobahőmérsékletű vaj 
  • 2 kk só 
  • csipetnyi őrölt szerecsendió

Fotók