Házi csülök dinsztelt savanyú káposztával

Beküldte: Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság Komatál Közössége

 

A csülköt alaposan megmossuk és feltesszük főni. 1 óra főzést követően az első levet leöntjük, majd újból feltesszük főni, amíg a villát könnyen bele tudjuk szúrni. Fűszerezést nem igényel, mert a házi csülök sóban érlelt és füstölt, ezért is célszerű a forralt vízből egy adagot leönteni. Ezt követően leöntjük a második forralásból a vizet róla, és áthelyezzük egy zsírral kikent tepsibe.

Az apróra vágott savanyú káposztát kissé előfőzzük, majd a csülök köré helyezzük a tepsibe. Lilahagyma karikákat vágunk rá, megszórjuk sóval, borssal, kevés paprikával.

Alufóliával letakarva 180 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg a hús láthatóan elválik a csonttól. Majd fólia nélkül 10 percet pirulni hagyjuk.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 közepes házi csülök
  • savanyú káposzta
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • só, bors, paprika
  • házi disznózsír

Fotók