Gombás vadpörkölt galuskával

Beküldte: Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság Komatál Közössége

 

A hozzávalókból páclevet készítünk, a húst pedig olyan edénybe helyezzük, hogy teljesen befedhesse. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a hús puhulhasson, az ízek megfelelően átjárhassák.

Másnap a vöröshagymát szálasra vágjuk, zsiradékon üvegessé pároljuk, majd ráhelyezzük a pácléből kiemelt, feldarabolt vadhúst. Átforgatjuk, majd mikor már serceg, felengedjük a páclével. A frissen felkockázott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. Főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. Ha szükséges, borral vagy vízzel pótoljuk a főzés közben elpárolgó páclevet.

A galuska hozzávalóit összedolgozzuk.

Forrásban lévő víz felett gyors mozdulatokkal kiszaggatjuk.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 0,5 kg őzhús (comb vagy lapocka)

Pácléhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 0,5 l vörösbor
  • víz

Pörkölthöz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • 0,5 l vörösbor
  • 0,5 kg gomba (erdei vagy csiperke)
  • zsír vagy olaj

Körethez:
  • 0,5 kg fehér liszt
  • 1 ek búzadara
  • 2 tojás
  • 1 ek zsír vagy olaj
  • víz
  • só ízlés szerint

Fotók