Főtt csirkecomb bulgurral és kapormártással

Beküldte: Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság Komatál Közössége

 

A csirkecombokat zöldségleves alaplében vagy leveszöldségekkel együtt puhára főzzük. Amikor megfőtt, eltávolítjuk a bőrét és a csontját.

A bulgurt átöblítjük, majd forralt vízzel egy az egy arányban felöntjük, sózzuk. Félretesszük.

A kaprot megmossuk, a friss leveleit apróra vágjuk. Forró zsiradékon kevés idő alatt átforgatjuk, sózzuk és fokhagymával ízesítjük. Felengedjük vízzel, forrásig főzzük. Kevés liszttel és tejföllel habarást készítünk, ezzel összeforraljuk.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 4 csirkecomb
  • zöldség alaplé vagy friss zöldségek
  • víz
  • 1 bögre bulgur
  • 5 friss kaporág
  • fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 pohár tejföl

Fotók