Fahéjas almás pite 10 főre

Beküldte: Prohászka Béla

Elkészítése:
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot és a tojásokat. Összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk, folpackba becsomagoljuk és hűtőben egy óra hosszát pihentetjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a kristálycukrot, az őrölt fahéjat, az őrölt szegfűszeget és a vaníliáscukrot. A fűszerezett almatölteléket kicsavarjuk. A sütőpapírral kibélelt sütőtepsibe belehelyezzük a kinyújtott tészta egyik felét, megszórjuk darált dióval, ráhelyezzük az almatölteléket, majd befedjuk a tészta másik felével. A tészta tetejét villával megszúrkáljuk, tojássárgájával lekenjük, végül 180 C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A kockákra darabolt fahéjas almás pitét tálaláskor pirított dióbéllel díszíthetjük.

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

BL55 finomliszt 0,5 kg
teavaj 0,25 kg
porcukor 0,1 kg
tojás 3 db
sütőpor 1 csomag
alma 2 kg
őrölt fahéj 0,01 kg
őrölt szegfűszeg 0,01 kg
őrölt dió 0,1 kg
vaníliáscukor 2 csomag
kristálycukor 0,15 kg

Fotók