Zöldséges töltött karaj

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

 

A zsemléket szeletekre vágjuk, sütőben kicsit pirítjuk, tejbe áztatjuk.

A karajszeleteket nyitott szeleteléssel vékonyra vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és fűszerezzük. Állni hagyjuk.

A zöldségféléket megpároljuk, a tojásokat megfőzzük, majd a szalámival együtt mindent egyforma nagyságú kockára vágunk. A zsemléket kinyomkodjuk, és mindent óvatosan összekeverünk. 

A karajszeletekre megágyazunk sajt és sonka szeletekkel, rátesszük a tölteléket, szorosan összetekerjük, és egy–egy szelet baconnel befedjük.

Sütőben lefedve 150 fokon megsütjük, majd utópirítjuk.

Vegyes körettel (burgonyapürével, párolt rizzsel) tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertés rövidkaraj
  • 20 dkg sonka
  • 40 dkg szeletelt bacon 
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyem gyökér + a zöldje
  • 10 dkg pritamin paprika
  • 10 dkg paprikás szalámi
  • 2 tojás
  • 10 dkg sajt
  • 2 száraz zsemle
  • 2 dl tej
  • só, bors, fokhagymás fűszersó

Fotók