Diós csiga

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

 

Először elkészítjük a tésztát:

Az élesztőt a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót, majd a tojásokkal összegyúrjuk. Az élesztővel és még annyi langyos tej hozzáadásával továbbgyúrjuk, hogy rugalmas tésztánk legyen.

Amíg megkel, elkészítjük a tölteléket:

A darált diót a cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. A tejet felforraljuk beleöntjük a cukros diót, kicsit összefőzzük.

A tésztát négyszögletesre nyújtjuk, ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk, másfél cm vastag szeletekre vágjuk.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és még 15 percig kelesztjük.

Tojásfehérjével megkenjük, és forró sütőben kezdjük sütni, majd a lángot levéve közepes hőfokon készre sütjük.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojásfehérje (a kenéshez)


A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió 
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tej

Fotók