Zöldségleves

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

 

A finomra vágott vöröshagymát, a közel egyforma méretűre aprított sárga- és fehérrépát a zellerrel együtt olajon megdinszteljük.
Felöntjük 2 l vízzel, hozzáadjuk a csokorba kötött petrezselymet, a babérlevelet és a borsszemeket. Sóval ízesítjük, és takarék lángon főzzük.
Amikor a gyökérzöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a külső leveleitől megszabadított, félbevágott kelbimbókat és a megpucolt, felkockázott karalábét. Tovább főzzük, míg az összes zöldség megpuhul. Szükség esetén utóízesítjük. Legvégül a maradék fél csokor, egészben finomra vágott petrezselymet is beleszórjuk a levesbe.

Kiskagyló tésztával tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 kis zeller
  • 25 dkg kelbimbó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1,5 csokor petrezselyem
  • 2 babérlevél
  • egész bors, só ízlés szerint
  • 2 l víz
  • 25 dkg kiskagyló tészta

Fotók