Szezámmagos csirkemell tojásos-kukoricás rizzsel

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

 

A csirkemell szeleteket olívaolajjal megkenjük, sózzuk, majd panírozzuk. Bő olajban kisütjük.

 

A rizst megpároljuk. A kukoricát pár percig sós vízbe főzzük, majd leszűrjük. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beleöntjük az előkészített rizst és nagy lángon, kevergetve egy percig pirítjuk. A kukoricát hozzáadva egy-két perc alatt átforrósítjuk. A serpenyő közepébe öntjük a tojást, és gyors mozdulatokkal elvegyítjük a rizzsel; két-három perc alatt készre sütjük.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • liszt
  • tojás, 1 csipet só
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • olívaolaj

  • 125 g jázminrizs
  • 1 tojás
  • 70 g kukorica
  • 1 ek olívaolaj

Fotók