Sült derelye

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy puha tésztát kapjunk.  Vékonyra nyújtjuk.

A tészta felére kis kupacokban ráhalmozzuk a túrós masszát (ha túl puha lenne, egy kis grízt adhatunk hozzá). A tészta másik felét nyújtófára tekerjük és beterítjük vele a túrós részt. Minden kupacot körbenyomkodunk, majd derelyevágóval elvágjuk. Forró olajban vagy zsírban kisütjük, porcukorral megszórjuk.

A vaníliasodóhoz a tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, egy pici tejet öntünk hozzá, majd a liszttel simára keverjük. Fokozatosan adagolva felöntjük a maradék tejjel. Gőz felett állandóan kevergetéssel besűrítjük.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 5 tojás
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • tejföl
  • olaj a sütéshez
A töltelékhez:
  • fél kg túró
  • cukor 
  • 1 tojás
  • egy cs vaníliás cukor
  • mazsola

A vaníliasodóhoz:

  • 4 tojássárgája
  • 6 ek cukor
  • 40 g vaníliás cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 l tej

Fotók