Májgombócleves

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

 

A csirkefarhátakból és a zöldségekből hagyományos húslevest főzünk.

A májat ledaráljuk, vagy apróra kaparjuk. Összekeverjük a tojások sárgájával és a nagyon apróra vágott vöröshagymával.

A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a májhoz.

Petrezselyemmel, majoránnával, apróra zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük.

Annyi zsemlemorzsát és búzadarát teszünk hozzá fele-fele arányban, hogy formázható legyen.

A levesben készre főzzük.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 2 db csirkefarhát
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • negyed zeller
  • negyed karalábé
  • 1 paradicsom
  • petrezselyem és zeller zöldje
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió, só, bors
  • házi ételízesítő
  • 25 dkg marhamáj
  • 2 tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 3 ek búzadara
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna, só, bors (ízlés szerint)

Fotók