Mustáros szűzérme és tepsiben sült tarja

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

A mustáros szűzérméhez a húsról eltávolítjuk a zsírt, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajat kikeverjük a mustárral; a húst bekenjük vele, majd 20-30 percig állni hagyjuk. Ezután kevés zsiradékon közepesnél nagyobb lángon oldalanként 3-3 percig sütjük. Tálalás előtt még pihentetjük.

 

A tepsiben sült tarjához a szeleteket óvatosan klopfoljuk, serpenyőben elősütjük.  Sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint további fűszerekkel ízesítjük: kömény, római kömény, majoranna, bazsalikom, oregánó).

Sütőedénybe rakjuk, megszórjuk a hagymákkal, lefedjük, és legalább egy órán keresztül puhítjuk, majd fedő nélkül készre pirítjuk.

Burgonyapürével, friss salátával tálaljuk. 

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 500 g sertésszűz
  • 1-2 ek mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1-2 ek vaj + 2-3 ek olívaolaj a sütéshez


A tepsiben sült tarjához: 
  • 8 szelet csont nélküli tarja
  • 1 kisebb fej vöröshagyma vastag karikákra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma karikákra vágva
  • só, bors

Fotók