Almás, baconos csirkemell rakottas

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

A felszeletelt, gyengén kilapított csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig elősütjük.

Sütőtálba tesszük a bacont, ráhelyezzük a húst, a tetejére pedig a vékony szeletekre vágott almát. Folytatjuk a rétegezést; a tetejére bacon kerüljön. Kb. 30 percig lefedve sütjük, majd a fedelet levéve megpirítjuk. 

 

A körethez a lilaburgonyát alaposan megmossuk, négy hasábba vágjuk, majd forró olívaolajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

A zöldséget kevés olajon, sóval, pici vízzel megpároljuk.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 500-700 g csirkemell
  • 200 g bacon
  • 2-3 db savanykás alma
  • só, bors ízlés szerint
  • 4-6 ek olívaolaj


Körethez:
  • 500 g apró lilaburgonya
  • 500 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék (vagy bármilyen idényzöldség)
  • 2-3 ek olívaolaj 

Fotók