Fasírt petrezselymes burgonyával

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

A tojás nélkül összedolgozzuk a fasírozott hozzávalóit, végül hozzáadjuk a tojást is. A masszából golyókat, roládokat formázunk, és bő zsiradékban kisütjük. (Sütőpapíron sütőben sütve jóval kevesebb zsírt tartalmaz a kész étel.)

A körethez a burgonyát kockára vágjuk, olajon megpirítjuk, ha szükséges, kevés vízzel sózva, borsozva megpároljuk. Amikor megpuhult, bőségesen megszórjuk petrezselyemmel és lefedjük.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 4 db zsemle vagy 4 szelet kenyér (beáztatva, kinyomkodva)
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • kevés pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint

Petrezselymes burgonya:
  • 1 kg (új)burgonya
  • 3-5 ek olívaolaj
  • 2 nagy csokor petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint

Fotók