Sütőtökkrémleves (paleo)

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

A tököt megtisztítjuk, kockára vágjuk; apróra vágjuk a hagymát, felöntjük a húslével, sózzuk, borsozzuk, és az egészet fedő alatt puhára főzzük. Ha a tök megpuhult, botmixerrel pépesítjük, és hozzáadjuk a kókusztejet (esetleg tejszínt),  összefőzzük. Ha szükséges, utóízesítjük.

Reszelt parmezánnal, tökmagolajjal meglocsolva, esetleg sült baconnel, pirítóssal is tálalhatjuk. 

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1,5 kg-os sonkatök
  • 1 l húsleves
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 400 g kókusztejszín/tejszín

Fotók