Tepsiben sült karaj burgonyapürével

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

A húst hozzáadott zsiradék nélkül mindkét oldalán elősütjük, majd sózzuk, borsozzuk, és pihentetjük. Hőálló tálba tesszük, mellé cikkekre vágott hagymát, fokhagymát helyezünk, és lefedve puhára pároljuk. A végén fedő nélkül megpirítjuk.

A burgonyapüréhez a burgonyát összevágjuk, sóval és annyi vízzel, hogy ellepje, puhára főzzük. Mikor kész, a vizet leöntjük róla, vajat, tejfölt, fokhagymát adunk hozzá, és összekeverjük (burgonyatörővel, vagy géppel pürésítjük), ha szükséges, utóízesítjük.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 4-6 szelet csontos karaj
  • 1-2 fej hagyma nagyobb cikkekre vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma szeletelve
  • só, bors, és ízlés szerint fűszerek

Burgonyapüréhez:
  • 1 kg burgonya
  • 1-2 ek vaj
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

Fotók