Paradicsomleves

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, majd rátesszük az őrölt paprikát, és elkeverjük.

Beleöntjük a paradicsomlevet és még kb. 0,5 liter vizet, majd az ételízesítőt és egy nagy csipet sót. Visszatesszük a tűzhelyre, felforraljuk. Forrás után a cukrot is beletesszük.

Pár perc múlva, amikor az ízek jól összeforrtak, levesszük a tűzről és átszűrjük, hogy hagyma ne maradjon benne. Visszatesszük a tűzre, és amint forrni kezd, beleöntjük és megfőzzük benne a tésztát. 

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 l paradicsomlé
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csipet só
  • 3 ek cukor/vagy ennek megfelelő édesítő
  • 10 dkg eperlevél

Fotók