Tyúkhúsleves kiskertek zöldségeivel 10 főre

Beküldte: Prohászka Béla

Elkészítése:
Az egész tyúkot előkészítjük, hideg vízben feltesszük főni, gyöngyöző főzés mellett többször lehabozzuk. Amint a hús félig megfőtt belehelyezzük a megpucolt egész zöldségeket, ízesítjük és fűszerezzük. A kész levest pihentetjük 15 percig, majd leszűrjük. Tálaláskor a húst a zöldségekkel és a külön kifőzött házi csigatésztával együtt tálaljuk.

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

tanyasi tyúk 2,5 kg
sárgarépa 0,4 kg
gyökér 0,4 kg
karalábé 0,2 kg
zeller 0,2 kg
TV paprika 0,1 kg
paradicsom 0,1 kg
csiperke gomba 0,1 kg
zöldborsó 0,1 kg
vöröshagyma 0,1 kg
fokhagyma 0,02 kg
házi csigatészta 8 tojásos 0,2 kg
0,04 kg
egész bors 0,001 kg
szerecsendió 0,001 kg

Fotók