Gulyásleves

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

A húst kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval üvegesre pároljuk.

Rátesszük a húst, a paradicsomot, a paprikát, majd megszórjuk fűszerpaprikával.

2-3 dl vizet öntünk rá, és a fűszereket is beletesszük, majd fedő alatt elkezdjük főzni. Amikor kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ekkor belerakjuk a kockára vágott burgonyát is.

A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a burgonyával egyidejűleg azt is a levesbe főzzük.

A végén megszórjuk a petrezselyemmel.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 600 g marhalábszár
  • 400-600 g burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • 1 kisebb zeller
  • 1-2 közepes nagyságú hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1-2 szál zellerlevél
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 ek zsír
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 csipet kömény
A csipetkéhez:
  • 1 tojás
  • 100g liszt

Fotók