Szőlős, fahéjas csirkeragu, tökmagos rizzsel

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

A húst olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és puhára, szaftosra  pároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, legvégül a szőlőt.

A napraforgót éppen csak megpirítjuk a forró olajon, hozzáadjuk a rizst, azt is átforgatjuk fehéredésig, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a vizet. Pár percig kevergetve együtt főzzük, majd elzárjuk és fedő alatt hagyjuk készre párolódni.

Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel. (Befőtt, gyümölcssaláta, de bármilyen friss saláta is jól illik hozzá.)

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell kockára vágva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 20-30 db nagy szemű szőlő félbe vágva
  • fél-1 ek őrölt fahéj
  • 3-5 ek olívaolaj
  • 1 cs natúr napraforgó mag
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csésze rizs
  • 2 csésze víz
  • kis csokor petrezselyem (elhagyható)

Fotók