Spenótos tészta

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

A tésztát (aldente) megfőzzük (2 l vízben 1 ek sóval).

A vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, és picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótpürét, sóval, borssal ízesítjük. A végén hozzáöntjük a tejszínt, azzal is felforraljuk, majd beletesszük a kifőtt tésztát, és alaposan átforgatjuk.

Tálalásnál sajtot szórunk a tetejére.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 200 g farfalle/fusilli/penne (durum, tönköly) tészta ízlés szerint 
  • 200-250 g fagyasztott spenótpüré
  • 150 g tejszín
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek vaj és olívaolaj
  • 200 g sajt

Fotók