Tárkonyos raguleves

Beküldte: Mezőberényi Komatál Közösség

 

Az olívaolajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, és együtt is pirítjuk kicsit. Ezt követően fedő alatt pároljuk, majd főzési idejüknek megfelelően hozzáadjuk a zöldségeket és azokkal pároljuk tovább, megszórva tárkonnyal, a citrom levével, ízesítve sóval, borssal. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük a húslevessel; összeforraljuk, ha szükséges, tovább ízesítjük tárkonnyal, citromlével.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell kockára vágva
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 l húsleves 
  • 3 db répa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • fél zellergumó
  • 2-3 db burgonya felkockázva, vagy karikára vágva
  • 1-2 maréknyi borsó
  • 1-2 db citrom leve
  • 1-2 ek tárkony (szárított)
  • 3-5 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 3 ek liszt (elhagyható)

Fotók