Stefánia szelet

Beküldte: Szent Rita Baba-Mama Klub

A tojásokból hatot keményre főzünk.

Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk.

A zsemléket beáztatjuk.

A darálthúst összekeverjük két tojással és az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott két zsemlével. Hozzákeverjük a megpirított hagymát. Sóval, fokhagymával, mustárral, borssal, majorannával, paprikával és bazsalikommal fűszerezzük. Ha az állaga megkívánja, adunk még hozzá zsemlemorzsát, majd negyed órát hűtőben pihentetjük.

A formát megvajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával, majd az előkészített darálthús egyharmadát eloszlatjuk. Erre helyezzük a főtt tojásokat, majd az egészet beterítjük a maradék darálthússal.

Előmelegített sütőben először lefedve 50-60 percet sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 kg darálthús
  • 6+2 tojás
  • 2 szikkadt zsemle (vagy kenyérszelet)
  • 1 dl tej
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • majoranna
  • 3 ek pirospaprika
  • 1 tk mustár
  • zsemlemorzsa

Fotók