Libamáj terrine balzsamecettel 10 főre

Beküldte: Prohászka Béla

Elkészítése:
A libamájat szeleteljük, az ereket eltávolítjuk. Felhevített vajban a szelet libamáj egyharmadát az almával, a vöröshagymával és a fokhagymával lepirítjuk, majd ízesítjük és fűszerezzük. Hozzáadjuk a libamájszelet kétharmadát. Folpackkal kibélelt pástétom formába helyezzük a libamájat, majd 900 C-on egy óra hosszáig gőzöljük. A formával együtt a libamáj terrinet jeges vízben lesokkoljuk. Kihűlés után szeleteljük, balzsamecettel, bébicékla levéllel, és ehető virágokkal díszítve tálaljuk.

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

libamáj 0,8 kg
teavaj 0,2 kg
vöröshagyma 0,1 kg
alma 0,1 kg
fokhagyma 0,02 kg
balzsamecet paszta 0,1 liter
ehető virág 0,02 kg
bébicékla levél 0,01 kg
0,02 kg
őrölt fehérbors 0,002 kg

Fotók