Marhapörkölt

Beküldte: Szent Rita Baba-Mama Klub

A marhahúst megtisztítjuk és felkockázzuk.

A hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzzuk, és úgy adjuk hozzá a pirospaprikát. Gyorsan összekeverjük, majd egy kis vízzel és két kanál sűrített paradicsommal felöntjük. Beletesszük a húst, a fokhagymát, borssal, sóval ízesítjük. Fedő alatt párolni kezdjük: mindig csak kevés vízzel öntjük fel, ameddig a hús jól meg nem puhul (kb. három óra alatt).

Tejföllel, és nokedlivel tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 60 dkg marhahús (pl. lábszár)
  • olívaolaj
  • vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • fokhagyma
  • bors

Fotók