Almás-diós bögrés sütemény

Beküldte: Szent Rita Baba-Mama Klub

 

A cukrokat a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a diót, és az olajat, majd homogénné keverjük.

Végül hozzáforgatjuk a reszelt almát a levével együtt.

A tésztát beleöntjük egy kiolajozott, körülbelül 25x30 cm-es tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés programon) 45 perc alatt megsütjük.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

 

  • két és fél bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • másfél bögre darált dió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 tojás
  • egy-másfél bögre kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • háromnegyed bögre étolaj (2 dl)
  • 5-6 közepes méretű alma lereszelve
  • ízlés szerint reszelt citromhéj (elhagyható)

Fotók