Áfonyás sütemény

Beküldte: Szent Rita Baba-Mama Klub

 

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A sárgáját a cukrokkal felverjük, belekeverjük az olvasztott vajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérje-habot is óvatosan beleforgatjuk. Az áfonya kétharmadát is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és a tetejét megszórjuk a maradék áfonyával.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

 

  • 300 g friss áfonya
  • 150 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 120 g olvasztott vaj
  • 3 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 200 g liszt

Fotók