Húsos tészta tejfölösen

Beküldte: Csobánkia Fiatal Családok Komatál Közössége

 

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A darálthúst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal és felöntjük kb. 1 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük. (Ha már elfőtt a víz, de még nem puha, akkor kevés vízzel pótolhatjuk.)

A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük, lecsöpögtetjük.

Ha a hús megpuhult, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük (így nem lesz nagyon zsíros a tészta), és hozzáadunk két nagy kanál tejfölt. Jól elkeverjük. (Ha szükséges, még utólag sózzuk.) A húsos masszát a tésztával alaposan összeforgatjuk.

Sajttal tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

 

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál só
  • 1 nagy csipet bors
  • 2+2 nagy evőkanál tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 50 dkg szarvacska tészta

Fotók