Pulykaragu zöldséges rizzsel

Beküldte: Csobánkai Fiatal Családok Komatál Közössége

 

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst, kevés vízzel felöntve puhára főzzük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és bazsalikommal. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Mindenképpen maradjon egy kis leve.

A körethez párolt rizst készítünk; külön edényben megfőzzük a fagyasztott zöldségeket. Egy nagyobb méretű serpenyőben a felaprított petrezselymet két szál felkarikázott zöldhagymával, a párolt rizzsel és a zöldségekkel összeforgatom, ha szükséges, utóízesítem.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

 

  • pulyka felsőcomb filézve
  • vöröshagyma
  • bazsalikom
  • bors

 

A körethez:

  • rizs
  • mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
  • zöldhagyma
  • petrezselyemzöld
  • bors

Fotók