"Nagyi féle" gyümölcskenyér

Beküldte: Csobánkai Fiatal Családok Komatál Közössége

 

A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük; majd a lisztet is a masszához szitáljuk. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt szintén hozzáadjuk.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába keverjük.

Sütőpapírral bélelt őzgerincformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ízlés szerint tehetünk még bele diót, mandulát, csokidarabokat.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

 

  • 4 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg aszalt gyümölcs

Fotók