Harcsapaprikás túrós csuszával
Beküldte: Dezső
- A hagymát finomra apírjuk, felkockázzuk a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát csak félig főzzük meg (roppanósra).
- A szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük. A halat besózzuk, majd 1 ek lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalukon. Nem kell átsütni.
- A halat kivesszük, és a zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. A hagymát aranysárgára pirítjuk benne, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 0,5 dl vízzel. Visszaforraljuk és megint adunk hozzá 0,5 dl vizet. Ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan megforgatva 20-25 perc alatt készre pároljuk a halat.
- Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét.
- A halszeleteket óvatosan kiemeljük a pörköltszaftból, majd a maradék tejföllel behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc). A csuszával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 25 dkg csuszatészta
- 40 dkg harcsafilé (4 szelet)
- 2 ek liszt
- 10 dkg zsír
- 1 ek pirospaprika
- 35 dkg túró
- 4 dl tejföl
- só
Fotók