Harcsapaprikás túrós csuszával

Beküldte: Dezső

  1. A hagymát finomra apírjuk, felkockázzuk a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát csak félig főzzük meg (roppanósra).
  2. A szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük. A halat besózzuk, majd 1 ek lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalukon. Nem kell átsütni.
  3. A halat kivesszük, és a zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. A hagymát aranysárgára pirítjuk benne, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 0,5 dl vízzel. Visszaforraljuk és megint adunk hozzá 0,5 dl vizet. Ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan megforgatva 20-25 perc alatt készre pároljuk a halat.
  4. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét.
  5. A halszeleteket óvatosan kiemeljük a pörköltszaftból, majd a maradék tejföllel behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc). A csuszával tálaljuk.

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg csuszatészta
  • 40 dkg harcsafilé (4 szelet)
  • 2 ek liszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • 35 dkg túró
  • 4 dl tejföl

Fotók