Salátaleves

Beküldte: Kondorosi Komatál Közösség

 

A darabokra vágott fokhagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd rádobjuk a kisebb darabokra vágott salátát. Amikor a saláta megfonnyadt, felöntjük másfél liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Közben habarást készítünk tejfölből és lisztből. Amikor elkezd forrni a leves, beleöntjük a habarást. Újraforrástól számítva 15-20 percig főzzük (amíg megpuhul a saláta).

Ízlés szerint ecettel ízesítjük.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

 

  • 2 evőkanál zsír
  • 1 nagy fejessaláta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1,5 liter víz
  • só, bors (ecet)

Fotók