Rizses hús zöldségekkel

Beküldte: Csobánkai Fiatal Családok Ökumenikus Hittancsoportja

A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy nagy evőkanál zsíron megpároljuk.

Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára lesütjük.

Hozzáadjuk a rizst, pár percig dinszteljük, majd felöntjük forró vízzel. Kb. 10-15 perc főzés után még fagyos állapotban hozzáadjuk a zöldborsót, a kukoricát, és a sárgarépát. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsiradék
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • 20 dkg mirelit zöldborsó
  • 20 dkg mirelit kukorica
  • 20 dkg mirelit sárgarépa
  • 30 dkg rizs

Fotók