Lazacos lasagne spenótágyon

Beküldte: Csobánkai Fiatal Családok Ökumenikus Hittancsoportja

A spenótot a főzelékhez hasonlóan elkészítjük, de kihagyjuk belőle a tejet és a beáztatott zsemlét.

A tejből, lisztből és vajból sűrű besamelmártást készítünk, ezt sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd kettéválasztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a ledarált diót.

Tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a spenótot, a lasagnetésztát, a lazacot a diós besamellel. Legvégén tésztával fedjük be, majd a tetején eloszlatjuk a besamel másik felét, és előmelegített sütőbe tesszük.

Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

(A sóval vigyázzunk, mert a készen kapható füstölt lazac eleve sós.)

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt lazac felszeletelve
  • 4 dl tej
  • darált dió
  • lasagne tészta
  • spenótpüré
  • liszt
  • vaj
  • só, bors, szerecsendió

Fotók