Bolognai Lasagne

Beküldte: Csobánkai Szent Anna Plébánia Közössége

 

Az apróra vágott vöröshagymát az olajban a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, amíg kifehéredik a hús. Sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízesítjük. Amikor már kezd pirulni, felengedjük a paradicsomszósszal és kis vízzel - jól összefőzzük.

Közben besamelt készítünk: a vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, és addig hevítjük, míg el nem kezd kifehéredni. Felengedjük tejjel, sózzuk és nem túl sűrű szósszá főzzük. Ha sűrűsödne, tejjel higíthatjuk.

Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajozunk, az aljába teszünk kevés ragut, több besamelt, majd jön a tészta, a ragu, a besamel, aztán a tészta, váltakozva. A tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Megszórjuk reszelt sajttal, majd alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük (amíg a tészta megpuhul).

A tetejét paradicsomkarikákkal díszíthetjük.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • olivaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg darált hús
  • só, bors
  • 3 konzerv paradicsomszósz
  • bazsalikom, szurokfű (azaz oregánó)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 50 dkg lasagne tészta (1 csomag)
  • 10 dkg sajt
  • 1 paradicsom felszeletelve

Fotók