Vargányás gombakrémleves fokhagymás baconos csiperke betéttel

Beküldte: Csobánkai Szent Anna Plébánia Közössége

 

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.

A csiperkegombát megtisztítjuk, majd az egy kilóból egy negyed kilót félreteszünk. A többi csiperkét nagyon forró olajon megpirítjuk a hagymával és két gerezd fokhagymával együtt, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a vargánya gombát és a fűszereket. Puhára főzzük.

Ezután kis hideg vízzel elkevert tejszínt adunk hozzá óvatosan, folyamatosan kevergetve. Pár percig még főzzük, utána az egészet összeturmixoljuk.

A félretett gombát felszeleteljük, majd forró vajon, egy gerezd fokhagymával és jó sok petrezselyemmel pirítjuk (szép zöld lesz tőle a vaj és a gomba is).

A bacont felkockázzuk és lepirítjuk, míg jó ropogós nem lesz.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 kg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, petrezselyem
  • fél maroknyi szeletelt, szárított vargánya 
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg bacon

Fotók