Kakaspörkölt nokedlivel

Beküldte: Őrtilosi Komatál Közösség

 

Kockákra vágjuk a szalonnát, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot. A szalonna sütésével kezdjük, majd a hagymával, paprikával és a paradicsommal folytatjuk. Mikor minden megdinsztelődőtt, hozzáadjuk a szétbontott kakast, a piros paprikát és a sót.

Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

 

Közben elkészítjük a nokedlit.

A vizet, a sóval, a tojással és a liszttel összekeverjük, majd a nokedlitésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a tetejére feljönnek a galuskák, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 kakas
  • 5 fej hagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg szalonna
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só ízlés szerint 

 

A nokedlihez:

  • 50 dkg liszt
  • 4 tojás
  • csapott kanál só
  • 1 pohár víz

Fotók