Húsleves gazdagon

Beküldte: Őrtilosi Komatál Közösség

 

A tyúkot a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt a leves, lehabozzuk és beletesszük a megpucolt zöldségeket. Takarékon, éppen, hogy gyöngyözzön a leve, puhára főzzük a húst. Ez házi tyúk esetében több órát is igénybe vesz. A levest egy sűrű szűrőn leszűrjük. 

Közben sós forró vízben kifőzünk 250 g csigatésztát.

Tálaláskor a tyúkot apró kockákra, a leveszöldséget karikákra vágjuk, és a tésztával tálaljuk. 

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1 egész tyúk
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 1 fél zellergumó
  • 1 fej hagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál egész fekete bors
  • 1 db babérlevél
  •  só ízlés szerint

Fotók