Zöldparadicsom - savanyúság

Beküldte: Őrtilosi Komatál Közösség

 

A jól megmosott és karikákra vágott zöld paradicsomot üvegekbe tesszük (ősszel készítjük).

Élénk ízű ecetes sós cukros levet készítünk, és felforraljuk a fűszerekkel. Amint hűl, beleteszünk 5 literes üvegenként egy kávéskanál borként, és egy kávéskanál natriumbenzoátot. Hideg lével felöntjük az üvegeket és lezárjuk őket.

A savanyúság akkor lesz finom, ha a felöntőlé kellemesen élénk ízű.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • egy vödör zöldparadicsom
  • cukor
  • ecet
  • egész bors
  • mustármag
  • koriander
  • babérlevél
  • borkén, nátriumbenzoát

Fotók