Rántott karaj és pecsenye batáta-burgonya körettel

Beküldte: Őrtilosi Komatál Közösség

 

Fél deci olajat ugyanannyi mustárral összekeverünk, a tarjaszeleteket őrölt borssal megszórjuk, majd a mustáros olajjal bekenjük. Zárt dobozban egy napig a hűtőben pácoljuk.

A burgonyát és a batátát megmossuk-meghámozzuk.

A karajt kicsit megütögetjük, sózzuk, majd panírozzuk (liszt, sós tojás, morzsa).

A burgonyát kockára vágjuk és forró sós vízben megfőzzük. Szűrés után még forrón belekeverjük a vajat, és jól összetörjük. A batátát kis hasábokra vágjuk és forró olajban kisütjük.

A tarját mindkét oldalon besózzuk, kevés forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd szép lassan lefedve-párolva sütjük. A karajt forró olajban készre sütjük.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • két szelet karaj
  • két szelet tarja
  • 0,3 kg burgonya
  • 0,3 kg batáta
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • fél dl olaj
  • fél dl mustár
  • fél l olaj és 0,3 kg zsír a sütéshez
  • 1 tojás
  • kevés liszt
  • kevés zsemlemorzsa

Fotók