Céklaleves

Beküldte: Őrtilosi Komatál Közösség

 

A leveshez kockára vágunk két magház nélküli héjas almát, két hámozott burgonyát, és három közepes meghámozott céklát.

Ezeket együtt puhára főzzük egy liter sós vízben, majd botmixerrel alaposan pépesítjük. Belecsurgatjuk fél citrom levét, adunk hozzá egy evőkanál balzsamecetet, és egy nagy kanál mézet.

Kóstoljuk, ízesítjük szükség szerint. Amennyiben mindenki szereti, egy marék mazsolát is szórhatunk bele, és jól átforraljuk.

Tejföllel tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • két magház nélküli héjas alma
  • két hámozott burgonya
  • 3 közepes meghámozott cékla
  • 1l sós víz
  • fél citrom leve
  • egy evőkanál balzsamecet
  • egy nagy kanál méz
  • egy marék mazsola (elhagyható)
  • 1 dl tejföl

Fotók