Brokkolis csirke petrezselymes bulgurral

Beküldte: Őrtilosi Komatál Közösség

 

A húst megsózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a joghurtba, amibe előzőleg fokhagymát nyomtunk. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük.

A húst a joghurtból kivéve letörölgetjük; fűszerezett (kömény, bors, vegeta)  kukoricalisztbe forgatjuk és  pici olajon vagy zsíron mindkét oldalát megsütjük.

Kivajazott tálba fektetjük, ráhelyezzük a szeletekre  a brokkolit.

A tojást a tejföllel és a tejszínnel összekeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a brokkolira rápakoljuk. Sütőbe tesszük, és kb 20 percig fólia alatt sütjük.

A fóliát levéve még egy vékony szelet sajtot teszünk a szeletekre, ráolvasztjuk-pirítjuk néhány perc alatt.

 

A bulgurt elkészítjük és petrezselyemmel ízesítjük.

 

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 4-5 csirkemell szelet és 2 darab kicsontozott felsőcomb
  • 1 fej brokkoli
  • 1 dl joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, fehérbors
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 dl étolaj vagy zsír
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 20-30 dkg sajt (trappista, ementáli, füstölt ízlés szerint)
  • 1 csésze bulgur, 1 csokor petrezselyem

Fotók